Bu kursta bir yönetici veya yönetici adayının şirket içi ve şirket dışı ilişkileri nasıl yönetmesi gerektiği konusunda bilgiler paylaşıldı. Devamında yöneticinin kendisine verilen veya kendisinin astlarına vereceği hedeflerin doğru belirlenmesi ve ölçümlerle performans yönetiminin doğru yapılması konusunda yöntemlere yer verildi. Yönetici ve yönetici adaylarının sık tekrarladıkları hatalar ve bu hataların telafi edilmesi için neler yapılabileceği konusunda fikirler paylaşıldı. Son olarak yönetici veya yönetici adayından beklentilerinden doğru analiz edilmesi ve bu beklentiler doğrultusunda doğru stratejik planlamalar yapılması değerlendirildi.
Bu kurs;
1. Yönetici veya yönetici adayının şirket içerisinde ve dışında daha etkin iletişim kurmasına yardımcı olacaktır,
2. Başarıya giden yolda yönetici kendisine doğru hedefler verilmesi veya kendisinin astlarına doğru hedefler vermesi konusunda fikir sahibi olacak ve bu hedefleri etkin bir şekilde ölçme ve yönetme kabiliyeti kazanacaktır,
3. Yönetici ve yönetici adaylarının sık yaptıkları hatalar ve bu hataların nasıl düzeltilmesi gerektiği konusunda ışık tutacaktır,
4. Yönetici ve yönetici adayından beklentilerin ne olduğunun doğru analiz edilmesi ve bu beklentilerin karşılanması için doğru stratejik planlamalar yapılmasına yardımcı olacaktır.
Şirketlerde yöneticiler çok kritik bir rol üstlenirler. Bazen kendilerini iyi ifade edemedikleri bazen de yanlış hedeflerle yola çıktıkları için başarısız görünürler. Başarısız olduklarını düşündüklerinde biran evvel durumu telafi etmek ister ve ani kararlarla hatalar yapmaya başlarlar. Aslında temelde kendisinden ne beklendiğini çok iyi bilen bir yönetici bu beklentileri karşılayabilecek düzeye gelmesi için eksikleri gidermeye başlar. Görevi başarıyla yerine getirmeye hazır olduğunda iç ve dış iletişimin oldukça önemli olduğunu bilir. Elbette doğru hedeflerle yola çıkar ve sürekli ölçümler. Ölçümler sonucundan hedefin neresinde olduğunu analiz ederek geleceği planlar. Aslında bu planlama başta yapılır fakat hiçbir şey planlandığı gibi gitmez ve gelişmelere göre planlamaların da stratejik olarak revize edilmesi gerekir.
Her neyse, yönetmek yön vermektir aslında. Yön verdiğinizde aslında bir rota çizersiniz ve bu rotayı takip edecek kişilerin karşılasacağı şeylerden sorumlu olursunuz. Bizler hayatta kararlarımızın sonucunu yaşarız. Bir yönetici karar verdiğinde kendisiyle birlikte onlarca, yüzlerce hatta binlerce kişi bu karardan etkilenir. Bunu asla unutmadan doğru kararlar vermek gerçekten çok önemlidir. Bence doğru karar vermek için birlikte karar vermek gerekir. Birkaç kişinin görüşü mutlaka katkı sağlayacaktır. Elbette bu sizi korkutmamalı çünkü kararsız kalmak, yanlış karar vermekten daha tehlikelidir.