Bu set ile daha önce Revit’i hiç kullanmamış olsanız bile başlangıç seviyesinden, ileri seviye modelleme seviyesine kadar gelebilirsiniz. Başlamak için Revit’in önceki sürümleri hakkında bilgi sahibi olmanıza gerek yok. Mimar,mimari tekniker veya mimarlık bölümü öğrencisi olmanız yeterlidir.
Set içerisinde önce Revit’in mantığını başlangıç seviyesinde öğreneceğiz. Profesyonel hayatınızda bir ofiste Revit’i nasıl kullanmanız gerektiğinden bahsedip ileri seviye modelleme tekniklerini işleyeceğiz. Revit’te sadece komutları değil, programı kullanırken yaşayabileceğiniz sorunları da öğreneceğiz.Tasarım aşamasından paftalama,sunum ve render aşamasına kadar olan süreçte Revit’i kullanıp bir proje tamamlayacağız. Family mantığının ne olduğunu ,bu familyleri oluştururken dikkat edilecek konulara değineceğiz. Parametrik objeler nasıl yaratılır ?, kavramsal kütle yapımı nedir?, adaptive component’ler nasıl yapılır? Sorularının cevabını bu set içerisinde bulabilirsiniz.
Bu kursta yapılan projeler set içerisinde verilmektedir.
Neden Autocad yerine Revit kullanmalıyım ?
- Autocad programında silgi kalem mantığı vardır, Revit ise nesne tabanlı bir programdır, 3boyutlu objeler kullanılarak çalışılır. örnek olarak Revit'te kullandığınız kapı gerçekte kullanılacak kapının dijital temsilidir. Gerekli tüm fonksiyonel ve fiziksel bilgileri barındır. Autocad de ise bir kaç çizgiden ibarettir.
- Disiplinler arası koordinasyonu 3 boyutlu olarak en doğru şekilde sağlamak ve şantiyede yapılacak olası hataları öngörebilmek için Revit kullanmalısınız.
- Daha doğru ve kolay bir şekilde metraj almak için Revit kullanmalısınız.
- Yapıları sadece inşa aşamasını değil,tesis yönetiminden binanın yıkımına kadar olan süreyi de tasarlayabilmek için Revit kullanmalısınız.
- Revit programında planda modellenen her objenin kesiti ve görünüşün otomatik olarak oluşur.
- Revit projeyi çevresel koşullar altında deneyimleme imkanı verir. Örnek olarak güneş analizi, rüzgar analizi vb.
- Revit Dosya yönetimi, inşaat yönetimi programlarıyla uyumlu çalışır.
- Gelişen teknolojiyle birlikte nesnelerin interneti, yapay zeka, arttırılmış gerçeklik konuları hızla sektörün içine girmiştir. Bu konularda çağa ayak uydurabilmek için Revit kullanmalısınız.