Günümüzde artık sıkça duyduğumuz “Bilgi güvenliği” terimi, bilginin çeşitli tehditlerden veya tehlikelerden korunması için uygun ve doğru teknoloji ile doğru şekilde kullanımı sağlanarak korunması ve bilginin yanlış kişilere erişiminin engellenerek çıkması muhtemel sorunların önüne geçilmesidir aslında.
Bilgi güvenliği, kişisel bilgi güvenliği ve kurumsal bilgi güvenliği olarak iki dala ayrılır.
Kişisel bilgi güvenliğini, kişiler kendi bilgilerinin güvenliğini kendileri sağlarken,
Kurumsal bilgi güvenliği, bilişim güvenliği konusunda uzman kişiler tarafından yapılan çeşitli testler ve bilgi güvenliği denetimi konusunda uzman kişiler tarafından yapılan denetimler ve şirketlerde oluşturulacak bilgi güvenliği politikaları ve bunların şirket bazında uygulanmasıyla sağlanır.
Kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında yazılım testleri kapsamında sızma (penetrasyon) testleri yapılır.
Eğitimimiz bilgi güvenliği alanına ilgi duyan, bu alanda çalışan ve çalışmak isteyen, bu alanla ilgili eğitim gören ve aslında herkes içindir.
Mesleğinde 26.yılı, Yazılım Test Mühendisliği alanında da 13.yılını doldurduğum bu günlerde, yaşamın bir okul olduğunu ve yaşamı boyunca, öğrenci olup kendi gelişimine katkıda bulunduğum gibi aynı zamanda bilgisini çevresindeki insanlarla paylaşmayı da yaşam felsefesi olarak benimsemem sebebiyle, öğrencilerim için hazırladım.
Owasp Zap programı eğitimimiz 7 bölümden oluşmaktadır; 1.bolumde Owasp Zap programı hakkında ön bilgi konusuna değindim, 2.bölümde Owasp Zap programı kurulumunu anlattım, 3.bölümde Zafiyet Taraması türlerinden bahsettim, 4.bölümde Owasp Zap Desktop Arayüz Kullanımı kousunu anlattım, 5.bölümde Owasp Zap ile paisf Zaafiyet Tarama İşlemini anlattım, 6.bölümde,Zafiyet Tarama Sonuçlarının rapor çıktısı olarak alınması konusuna değindim ve 7.son bölümümüzde eğitimi hazırlarken yaralandığımı kaynaklatdan behsettim.
Eğitimime katılan herkese faydalı olması dileğiyle.