Bu eğitimde Havacılık & Uzay Sanayinde gerekli olan tüm tasarım ve imalat bilgilerini sizlere aktarmaya çalışacağız. Havacılıkta kullanılan tasarım programları, modüller, tasarım bakış açıları, imalat bilgileri, mekanik sistemler, vs. gibi çok geniş yelpazeli konular bu eğitimin ana konusunu oluşturacaktır. Ayrıca bu eğitimde Catia V5 programının Havacılık ve Uzay sanayinde bolca kullanılan Composites Design ortamına da değineceğiz. Composites Design ile modellediğiniz yüzeylere farklı katman grupları atarak kompozit bir yapı oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda bu katmanlar ile yüzeyler üzerinde farklı kalınlıkta yani homojen olmayan bir kalınlıkta yüzey, kompozit bir yapı elde edebilirsiniz. Uçakların çoğu parçası kompozit malzemelerden yapılır. Modellediğiniz bir uçağın bir parçasının Composites Design ortamında hızlıca kompozit modellemesini yapabilirsiniz ve daha sonrasında da hızlıca imalat resmini (Plybook) alabilirsiniz. Sizler için temel düzeyde bir kompozit tasarım eğitimi hazırladık, ilerleyen zamanlarda ileri seviye konulara da bu eğitimde değineceğiz. Umarız hazırladığımız bu eğitim sizlere faydalı olur, eğitimde görüşmek üzere!
Havacılık, insanlar tarafından üretilmiş hava taşıtlarıyla uçmak ya da uçmak için gerekli olan makinelerin tasarımıyla veya bakımlarıyla uğraşmak demektir. Daha genel bir anlamda, havacılık terimi, hava taşıtı ile ilgili olan tüm eylemleri, endüstrileri, kurumları kapsamaktadır. Sivil havacılık ise hem genel havacılık hem de tarifeli hava taşımacılığını da kapsayacak şekilde tüm askeri olmayan uçuşları kapsamaktadır.
Kompozit malzeme, önemli ölçüde farklı fiziksel veya kimyasal özelliklere sahip iki veya daha fazla bileşen malzemeden yapılan ve birleştirildiğinde öncekinden farklı özelliklere sahip olan bir malzeme üreten bir malzemedir. Her kompozitte genellikle iki tip madde bulunur; matris ve takviye malzemesi. Bu malzemeler birbirlerinden farklı fiziksel özelliklere sahiplerdir, ve bir araya getirilmeleri ile oluşan kompozit malzeme her ikisinden farklı özelliklere kavuşur. Genel olarak takviye malzemesi taşıyıcı görev üstlenir ve etrafında bulunan matris faz ise onu bir arada tutmaya ve desteklemeye yarar. Çok eskilere dönüldüğünde kerpiç evlerin ana malzemesi olan toprağa karıştırılan saman malzemesi de ayrı bir Honeycomb Panel matrisi örneğidir. Matris bütünleştiren malzeme anlamlarına gelmekte olup, malzemeyi kenetleyip dayanımını artırmaktadır.