Rating 4.71 out of 5 (1402 ratings in Udemy)
What you'll learn
- Analiz Mühendisi kimdir, görevleri nelerdir ?
- Analiz Mühendisinin Sektörde Yeri ve Önemi nedir ?
- Sonlu Elemanlar Yönteminin Temellerini ve mühendislik problemlerindeki yerini sıfırdan başlayarak öğreneceksiniz.
- Ansys Workbench Arayüzü, malzeme kütüphanesi, yeni malzeme tanımlama ve yapılan ayarlamalar ile ilgili kısımları öğreneceksiniz.
- Ansys Mechanical Arayüzü, bir analizi kurgulamak için gereken tüm süreç adımlarını …
Rating 4.71 out of 5 (1402 ratings in Udemy)
What you'll learn
- Analiz Mühendisi kimdir, görevleri nelerdir ?
- Analiz Mühendisinin Sektörde Yeri ve Önemi nedir ?
- Sonlu Elemanlar Yönteminin Temellerini ve mühendislik problemlerindeki yerini sıfırdan başlayarak öğreneceksiniz.
- Ansys Workbench Arayüzü, malzeme kütüphanesi, yeni malzeme tanımlama ve yapılan ayarlamalar ile ilgili kısımları öğreneceksiniz.
- Ansys Mechanical Arayüzü, bir analizi kurgulamak için gereken tüm süreç adımlarını detaylarıyla öğreneceksiniz.
- SpaceClaim programı ile tasarım oluşturma, model üzerinde analiz öncesinde düzenleme yaparak modeli analize hazırlama aşamalarını öğreneceksiniz.
- Global ve Lokal mesh data oluşturma tekniklerinin tüm detayları ile doğru bir mesh datayı oluşturmayı öğreneceksiniz.
- Mesh kalite kriterleri ile mesh datanızı değerlendirme ve analiz için uygunluğuna karar verme sürecini öğreneceksiniz.
- Yapısal Statik Analizler ile tasarımların işletme koşullarındaki gerilme, deplasman, güvenlik faktörü vb... birçok değerlendirmeyi analiz uygulamalarıyla birlikte yapmayı öğreneceksiniz.
- Yorulma Teorisi, Malzemelerde yorulma, hasar Teorisi, Genel Yükleme Durumları, Karmaşık gerilme durumları, Yorulma analizleri için Veri işleme teknikleri ve Yorulma Analizleri uygulamalarını öğreneceksiniz.
- Stress Life & Strain Life Yaklaşımları, Goodman, Smith vb.... yorulma diyagramlarını öğreneceksiniz.
- Kaynaklı Bağlantılarda Yorulma Konusu, Yapıların tasarımları ve kontrollerinde kullanılan Eurocode III ve IIW gibi Standartların neler olduğunu öğreneceksiniz.
- Zamandan bağımsız (Steady State Thermal) Termal Analizler, Statik analizler ile termal analizlerin birleştirilmesi ile Multiple analizleri öüreneceksiniz!
- Modal Analizler ile yapıların doğal frekanslarının tespit edilmesi, Mod biçimleri ve bunların yorumlanması ile rezonansa karşı modelin değerlendirilmesini öğreneceksiniz.
- Dinamik Analizler nedir? Ne zaman statik ne zaman dinamik analiz yapmalıyız, burada dikkat edilmesi gereken yaklaşım nedir bunları öğreneceksiniz!
- Dinamik Analiz Türleri - Modal analizler, Random Vibration Analizler, Response Spektrum analizler, Harmonik analizler ve transient analizler , genel hareket denklemine göre teorileri ve uygulama örnekleriyle konuyu öğreneceksiniz!
- Non Linear Analizler, Linear ve Non Linear analiz farkları, nezman non linear analizlere geçmeliyiz bu kriterleri öğreneceksiniz.
- Non linearity oluşturan durumlar nelerdir ve bunların yapı üzerindeki etkileri nedir bunları öğreneceksiniz.
- Kontak algoritmalarının çalışma şekli ve teorisi, Pure Penalty, Augmented Lagrange, Normal Lagrange, MPC gibi kontak yapılarının çalışma şekli ve tercih sebeplerini öğreneceksiniz.
- Non linear analizlerde Force Convergence Ayarları, Resart Ayarları ve Time Step Ayarlarını öğreneceksiniz!
- Optimizasyon nedir ? Topoloji optimizasyonu nedir ? Günümüzde şirketlerin yeni ürün tasarımında karşılaştığı zorluklar nelerdir bunları öğreneceksiniz.
- Topoloji optimizasyon analizi ile ideal tasarım geometrininin oluşturulması ve tersine mühendislik teknikleri ile nihai datanın tasarımını yapmayı öğreneceksiniz !
- Explicit analizler, Ansys workbench içerisinde Explicit analizlerin temel adımları, endüstriyel uygulama örneklerini öğreneceksiniz!
- Rigid Body Dynamics analizler ile konik ve silindirik dişli analizlerini öğreneceksiniz.
- Zamana bağlı termal analizler (Transient Thermal analizler)
- Burkulma Hesapları ve Burkulma analizleri ve yapının burkulmaya karşı optimizasyonunu öğreneceksiniz!
- Fluent ile Akış Analizlerine Giriş, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD) nedir ve arka plandaki teorisi nasıldır bunu öğreneceksiniz.
- Akış analizleri için Spaceclaim içerisinde iç akış hacmi ve dış akış hacmi nasıl çıkartılı öğreneceksiniz.
- Akış analizlerinin genel süreçleri, model hazırlama, Fluent içerisinde sınır koşulları ve diğer analiz basamaklarının tanımlanmasını öreneceksiniz.
- Endüstriyel Analiz Uygulamaları ile konuların pekiştirilmesi
Description
Analiz Mühendisliği alanı günümüz de şirketler tarafından en çok aranan yetkinliklerden birisidir. Özellikle ülkemizde Ar-ge merkezlerinin hızla artması, şirketlerin yüksek teknoloji ürünleri ortaya koyma çabası ve mevcut birçok teknolojinin millileştirilmesi çalışmalarıyla bu alanda büyük oranda yetkin uzman çalışanlar ihtiyacının ortaya çıktığı görülmektedir. Tasarımı ve Analizi bir arada yapabiliyor olmak kişiye büyük değer katmaktadır. Tasarımı yapılan bir ürünün daha tasarım aşamasındayken işletme koşullarındaki performansını test etmek, mevcut tasarımı iyileştirmek yada topoloji optimizasyonu ile ideal tasarıma ulaşmak için tasarım aşamasında analizler yapılır. Bu analizleri yapabilmek için ise bu yetkinliğe sahip uzman arkadaşların yetiştirilmesi gerekmektedir. İşte bizim amacımız bu noktada başlamaktadır. Sizlere bu yetkinliği kapsamlı bir eğitim programı ile, sizi sıfırdan uzmanlığa taşıyacak bir eğitim programını çok düşük bir fiyata sağlamayı hedefliyoruz.
Eğitim programı içerisinde kullanacağımız yazılım tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok kullanılan CAE (bilgisayar destekli mühendislik) programlarının başında gelen ANSYS Workbench programı olacaktır. ANSYS bilgisayar destekli olarak mühendislik çalışmalarında analiz ve simülasyonların yapılabildiği bir bilgisayar destekli mühendislik programıdır. ANSYS programı mekanik, yapısal analiz, hesaplamalı akışkanlar dinamiği ve ısı transferi gibi farklı disiplinlerde etkili çalışmalara olanak verir.
Bu program ile birlikte birçok teorik konu anlatımının yanında program içerisindeki ara yüzleri ve birçok analiz türü için endüstriyel uygulamalar yapıyor olacağız.
Amacımız bu süreç sonunda sizleri programın iyi bir kullanıcı haline getirmekle birlikte analiz mantığının katılımcı arkadaşlarda tam olarak oturmasını sağlamak ve analiz çalışmaları yapabilecek bir ''Yapısal Analiz Mühendisi'' olmanızı sağlamaktır.
Bu süreçte her zaman sizlerle birlikteyiz. Tüm soru görüş ve önerilerinizi bize her zaman bildirebilirsiniz. Sizlere destek olmaktan memnuniyet duyarız. Arge, Tasarım, Analiz, Ürün Geliştirme, Test çalışmaları, Doktora, Yüksek lisans seviyesi akademik çalışmaları gibi alanlarda ilerlemek ve Yapısal Analiz Mühendisi olmak isteyen tüm arkadaşlarımızı eğitimimize bekliyoruz. Tüm katılımcı arkadaşlarımız için keyifli ve verimli bir eğitim süreci olmasını dileriz.
NOT: Eğitim içerisinde son versiyon olan Ansys Workbench 2021 R1 programına göre bir güncelleme bölümü bulunmaktadır. Konu anlatımları ve örnek uygulamalar güncel versiyon üzerinden devam etmektedir.
Paid
Self paced
All Levels
Turkish
7757
Rating 4.71 out of 5 (1402 ratings in Udemy)
Go to the Course